Пловдивската опера с дом покрай река Марица

"Точно днес" от операта – за шествието с костюми на празника на българската просвета и култура говорим с Мариана Чолакова, както и за новата идея „Дом за Пловдивската опера“. "Точно днес" от операта – за шествието с костюми на празника на българската просвета и култура говорим с Мариана Чолакова, както и за новата идея „Дом за Пловдивската опера“.

С шествие с костюми на Главната улица артистите от Пловдивската опера ще се включат в инициативите за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Проявата е вдъхновена от гражданската инициатива „Дом за Пловдивската опера“. Два дни по-късно артистите организират концерти на открито в Цар-Симеоновата градина край Пеещите фонтани и шадравана на Деметра.

На 28 май трупата ще представи спектакъл за деца, а в неделя – музикален флашмоб с популярни оперни арии от „Кармина Бурана“, „Набуко“ и „Травиата“.

/Цялото интервю с д-р Мариана Чолакова, чуйте в прикачения аудио-файл/ http://bnr.bg/plovdiv/post/100695333/plovdivskata-opera-s-dom-pokrai-reka-marica