ВЕЧЕ 50 ДНИ НИТО КМЕТЪТ НА ГРАД ПЛОВДИВ, НИТО ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ОТГОВАРЯТ НА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ФОНДАЦИЯ „ДОМ ЗА ПЛОВДИВСКАТА ОПЕРА” ЗА ОТРЕЖДАНЕ НА ТЕРЕН ЗА СТРОЕЖ НА СГРАДА ЗА ПЛОВДИВСКАТА ОПЕРА

Инициативният комитет на „Дом за пловдивската опера”, който е и Съвет на учредителите на едноименната фондация, изпрати на 25.05.2018 г. писмо-предложение до Кмета на град Пловдив г-н Иван Тотев, до Председателя на Общинския съвет – Пловдив г-жа Савина Петкова и до председателите ППГОС в Общинския съвет на град Пловдив за отреждане на парцел за построяване на сграда за музикално-сценично изкуство. Прилагаме писмото. .

Вече 50 дни няма отговор на нашето официално входирано писмо. Това поведение е израз на липсата на уважение към 15 000 пловдивчани, които подкрепиха с подписите си инициативата за създаване на Дом за пловдивската опера.

Политиците на местно ниво очевидно не смятат за необходимо да водят разговор със своите граждани. Ние ще предприемем следващи стъпки и ще информираме международните културни институции, включително извършващите мониторинга за Европейска столица на културата, за липсата на отношение към културата в Пловдив - Европейската столица на културата през 2019 г.